Koud buiten? Check deze winter knutsels!

In de winter is buiten spelen gewoon minder vaak een optie dan de rest van het jaar. Maar hoe vermaak je de kids als je niet wilt dat ze continue voor de TV hangen of aan het game zijn… Wij zochten zes leuke winter knutsels bij elkaar waarmee je even vooruit kunt.


TIP! Verjaardagsfeestje op komst? Maak er een knutselfeestje van en laat de kids zelf kiezen uit een van deze winter knutsels. Warme chocolademelk en broodjes knakworst erbij en klaar ben je.

Alles over deze leuke winter knutsels

1. Hoe leuk is deze mutsjesslinger! Je kunt het sjabloon gratis downloaden en dan is het een kwestie van kleuren, knippen en plakken. Hoe meer mutsjes hoe langer de slinger. Misschien gaan we deze ook wel maken met de kindjes bij blink…
2. In de winter kunnen de vogeltjes wel wat extra voer gebruiken. Bewaar een leeg melkpak en aan de hand van deze tutorial tover je ‘m stap voor stap om tot een super leuk vogel-voer-station.

3. Lege WC-rolletjes lenen zich altijd uitstekend voor allerlei knutsels. Wat dacht je van deze schattige sneeuwmannetjes? Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe je dat voor elkaar krijgt.

4. Deze gesmolten sneeuwpoppen zijn te leuk! En ook weer redelijk simpel te maken met wat vilt in de juiste kleuren. En die nep-marshmallows… daarvoor kun je ook een kurk of verfrollertje gebruiken natuurlijk.

5. Popcorn rijgen voor de vogels? Gebruik dan eens dun ijzerdraad (bloemisten gebruiken dit ook) en maak deze popcorn-hartjes voor in de boom. Weten de vogels gelijk hoe lief je ze vindt.

6. Ook leuk: wantjes knutselen. Geheel naar eigen keuze maak je een vrolijk setje wantjes om op te hangen als winterdecoratie. Of om weg te geven aan oma bijvoorbeeld.

Uiteraard gaan we bij blink na school ook aan de slag met winter knutsels. Welke vind jij het allerleukst?