Flexibele kinderopvang bij Blink Almere

Flexibele kinderopvang: Voor school

Kinderen uit Almere kunnen dagelijks vanaf 7.00 uur terecht bij blink Almere voor flexibele opvang. Kinderen die voor 7.30 uur binnenkomen kunnen gezellig ontbijten. Met hun zelf meegebracht ontbijt broodje.

Kinderen die niet ontbijten kunnen rustig beneden kleuren of spelen in een van de speelhoeken. Om 8.15 uur staan alle kinderen klaar om naar school gebracht te worden.


Flexibele kinderopvang: Buiten school

Als de kinderen bij de bso arriveren, doen ze hun jas en tas in de luizenzak en doen ze hun schoenen uit. Iedereen wordt persoonlijk begroet. De kinderen gaan naar het toilet, wassen hun handen en gaan aan de eettafel zitten.

Als alle kinderen er zijn, rond 15.30 uur, gaan we samen wat drinken en fruit en een koekje eten. Indien er kinderen jarig zijn vieren we de verjaardag op dit moment. Er wordt over de dag gepraat en over andere dingen die ter sprake komen. Als iedereen gegeten en gedronken heeft, kunnen kinderen kiezen wat ze willen doen. Ze kunnen zich verkleden, spelletjes doen, buiten spelen, koken, sporten, dansen, knutselen of samen met de leiding wat doen. Rond 17.00 uur gaan we weer aan tafel voor het avondeten of een cracker.

Aan het eind van de dag wordt er gezamenlijk opgeruimd, zeggen we gedag, is de overdracht naar ouders/verzorgers en wensen we iedereen een fijne avond.


Flexibele kinderopvang: Korte schooldagen

De kinderen worden uit school opgehaald voor de lunch bij blink. We eten een broodje en drinken wat limonade, chocomelk, yoghurtdrink of thee. Daarna ruimt iedereen de beker en het bord op en kan er gespeeld worden. De rest van het dagritme verloopt hetzelfde als een normale buitenschoolse opvangdag.